• BAHART

  A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) megújítása nagy lépésekkel elkezdődött.

  Megújulás

  A fejlesztések érintik a hajóflottát, a kikötőket, a szolgáltatásokat, és az informatikai támogatást is.

  A 2022-ben végrehajtott arculatváltás célja nem más, mint elmozdulás egy modernebb, letisztultabb irányba, melynek segítségével a fiatalabb korosztály is könnyebben megszólítható.

   

  A fejlesztések részeként májusban elindult az online jegyvásárlás lehetősége is, melyet az utazók a bahart.hu és a jegy.bahart.hu oldalakon érnek el.

  Online jegyvásárlás

  Ezen opcióval előre tervezhetők a programok, sorban állás nélkül élvezhetők a hajós programok, legyen szó települések közötti kirándulásról, sétahajózásról vagy programhajókról.

   

  Amellett, hogy gyors és kényelmes, az online vásárolt jegy nyomtatása nélkül, mobiltelefonokon is bemutatható, így környezetbarát megoldás.

  Környezetvédelem és hatékonyság

  A környezetvédelmi és hatékonysági szempontok figyelembevétele kiemelt fontosságú a BAHART életében.

   

  A flottában nagy befogadó képességű és éppen ezért alacsony fajlagos üzemanyagfelhasználással működő hajók biztosítják a szolgáltatásokat, a korábbi kis befogadóképességű, de nagyteljesítményű és fogyasztású gyorshajók üzemeltetését a cég befejezte.

  A 2021-ben megrendelt 2 új komp és 2 új katamarán esetében fontos tervezési szempont volt, hogy a legmodernebb környezetvédelmi normáknak, szabványoknak (EU Stage 5- emisszió kibocsátási sztenderd) is megfeleljenek a hajók, amellett, hogy lehetővé teszik nagyszámú kerékpár befogadását, modern utastájékoztatást és komplex szolgáltatásportfólió megvalósítását.

   

  A fentieken túl vizsgálják elektromos gépjármű töltők, napelemes energiatárolók telepítését kikötőikbe, valamint meglévő hajóik átalakítását elektromos hajtásrendszerűvé.

   

  Online jegyek: https://jegy.bahart.hu/

 • SZABADONBALATON

  Szabadonbalaton minibár

  A Balatont mindenki ismeri, mindenki szereti.

  A Balatontól mindenki akar valamit. A turisták szép nyarakat és tiszta vizet, az ott élők nyugalmat, az idegenforgalomban dolgozók jó bevételt, a gazdálkodók sok szőlőt és jó talajt, a horgászok és halászok sok halat, a befektetők jó pénzügyi megtérüléseket.

   

  De vajon mit adunk mi a Balatonnak?

  BALATON... SZABADON

  A szabadonbalaton társadalomkutatók, ökológusok, művészek és vízügyi szakemberek közös kezdeményezése, melynek nevével is azt próbálják kifejezni, hogy a Balatont hagyjuk szabadon, természetes rendszerként létezni.

   

  A szabadonbalaton csapatának célja a tudományos kutatásokra alapozott, a művészet eszközeit használó érzékenyítés, szemléletformálás és döntéstámogatás a Balaton hosszútávú természeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságával kapcsolatban.

  Minibár

  A TEDxBalaton konferencián a C:N:P minibárban tó- és térség-specifikus frissítőkön keresztül tudhatunk meg többet legnagyobb tavunk életében lezajló ökológiai jelenségekről és folyamatokról.

   

  Bővebb információ a projektről itt található.

   

  Instagram

 • TÁJTÉKA

  A KÉK – Kortárs Építészeti Központ Balaton-felvidéki projektje

  Tájtéka

  A Balaton-felvidék fenntartható, jövőbe mutató kezdeményezéseit kutatjuk és támogatjuk, helyi szakmai és értékteremtő közösségeket alakítunk és segítünk. Nyilvános programokat is szervezünk a térségben, a régió tájhasználatával és építészeti értékeivel kapcsolatban.

   

  Több információ: Tájtéka weboldal

 • VITORLÁZZ ITTHON

  A felfedezés élménye

  Vitorlás szimulátor - elsősorban gyerekek számára

  A TEDxBalatonon azok számára is kipróbálhatóvá válik a vitorlázás élménye, akik ezt a sportot eddig valamiért még nem tudták testközelből megtapasztalni. A vitorlás szimulátor segítségével a szárazon, mindenki számára biztonságos módon válik átélhetővé a sporthajózás élménye.

 • KÉKSZALAG

  Nézd meg a világ leghíresebb vitorlázóinak, hajósainak és hidro-ökológusainak TED előadásait, melyeket kifejezetten a Kékszalag résztvevői számára válogattunk össze!

  Tracy Edwards

  Ne csak szemlélő légy az életedben!

  Kovácsik Levente

  Az emberi lépték határain túl

  Ellen MacArthur

  A meglepő dolog, amit megtanultam a világot körbevitorlázva

  Kate Stafford

  Hogyan hatnak az emberi zajok az óceán élővilágára?

  Fabien Cousteau

  What I learned from spending 31 days under water?

  Kelsey Leonard

  Why lakes and rivers should have the same rights as humans

  Vlad Murnikov

  From Impossible Idea to Reality - The World's Fastest Sailboat

  Abby Sunderland

  Rogue Wave and Lessons of the Sea

 • .

  A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre. További információ: www.veszprembalaton2023.hu

  © 2022 by Kompánia